Răzb0i în Is rael, at ac cu 1000 de ra che te. S-a decretat stare de ur genţă în zonă, reuniune a Consiliului de Se curitate al ONU

Grupurile fundamentaliste Hamas şi Jihadul Islamic au lansat peste 500 de ra chete, în ultimele 36 de ore, din Fâşia Gaza spre teritoriul is raelian. Bilanţul actual în Israel este de trei morţi şi peste 120 de răniţi, iar în Făşia Gaza depăşeşte 32 de v1ct1me.

Răzb0i în Is rael UPDATE. Bilanţul conflictului dintre Israel şi Fâşia Gaza: peste 1.000 de ra chete trimise spre Tel Aviv în ultimele 48 de ore. Reprezentatul ar matei, Jonathan Conricus, a declarat că 850 dintre ra chete au ajuns în Isreal sau au fost interceptate de sistemul de apărare aerian al ţării, în timp ce 200 au ajuns în Gaza, conform The Australian. Conflictul pare departe de a se termina, din păcate. Numărul v1ct1melor este în creştere, arată autorităţile.

Bombardamentele din Gaza au uc1s cel puţin 35 de persoane, inclusiv 10 copii, potrivit oficialilor de sănătate palestinieni. Aceştia susţin că 20 de persoane au fost rănite, începând de marţi seara, în timp ce armata israeliană a declarat că a uc1s peste 15 militanţi.

Răzb0i în Is rael, a doua noapte de vi0lenţe. Mişcarea islamistă Hamas din Fâşia Gaza a lansat începând de luni peste 500 de rachete către Is rael, uc1gând trei persoane. La rândul lor, forţele aeriene is raeliene au b0mbardat Fâşia Gaza, uc1gând cel puţin 32 de palestinieni, printre care mai mulţi copii.

O sinagogă a fost incendiată marţi, într-un oraş din apropierea aeroportului Ben Gurion din Israel, pe fondul ciocnirilor dintre locuitorii arabi şi evrei, potrivit informaţiilor apărute în media, informează dpa.

Se pare că locuitorii arabi au profanat o sinagogă din oraşul Lod, situat la 15 kilometri sud-est de Tel Aviv, şi i-au dat foc. Zeci de maşini au fost, de asemenea, incendiate, iar mai multe vitrine au fost sparte.

Primarul oraşului Lod, Jair Revivo, a vorbit despre un „răzb0i civil” şi a cerut imediat instituirea stării de asediu.

Confruntări serioase au izbucnit şi în oraşele majoritar arabe Akko din nordul ţării şi în Jaffa, lângă Tel Aviv.

Un tânăr arab în vârstă de 25 de ani a fost împuşcat mortal în Lod. Ulterior, un bărbat de 34 de ani a fost ar estat, a declarat marţi p0liţia. Potrivit informaţiilor din presă, citate de AFP, suspectul este un locuitor evreu din Lod.

Lod este considerat o localitate cu o rată ridicată a criminalităţii.

Israelul a reluat zborurile pe aeroportul Ben Gurion după o scurtă întrerupere, marţi seară, cauzată de numeroasele ra chete trase dinspre Fâşia Gaza, conform unei informări a autorităţii israeliene a aeroporturilor, citate de Reuters. Hamas a indicat că a lansat atacurile ca reacţie la distrugerea de către armata israeliană, în Gaza, a unei clădiri cu 10 etaje, imobil în care se aflau birouri ale unor lideri ai mişcării islamiste armate palestiniene.

Un palestinian a fost uc1s şi un altul a fost rănit, tot marţi, de tiruri ale soldaţilor israelieni în nordul Cisiordaniei ocupate, a declarat pentru AFP o sursă de securitate palestiniană.

Ambii erau membri ai serviciilor de informaţii palestiniene şi au fost v1ct1mele unui atac israelian la un punct de trecere militar din apropiere de Nablus.

Armata israeliană informase anterior despre o „tentativă de utilizare a armelor de foc dintr-o maşină la joncţiunea Tapuah” din apropiere de Nablus.

scrie romaniatv